Nieuws

Grote Kerk Dokkum verwelkomt 10.000ste bezoeker van 2022


05-09-2022

Zondagmiddag 4 september werd de tienduizendste bezoeker van 2022 verwelkomd in de Grote Kerk aan de Markt in Dokkum. Het Duitse echtpaar Sabine en Michael Görs uit Uetersen (vlakbij Hamburg) kreeg uit handen van Minne Boelens een pakket met streekproducten aangeboden.

Het echtpaar was afgelopen weken met vakantie in Nederland en koos na een bezoek aan Amsterdam voor Dokkum. ,,We wandelden door het prachtige stadje Dokkum tijdens de Admiraliteitsdagen en bezochten daarom ook even de openstaande kerk op de Markt. We hoorden orgelmuziek en liepen in een stroom mee naar binnen. En wat er toen gebeurde... De 10.000ste bezoeker van 2022! Unglaublich.
 

Expositie Drieluik

De Grote Kerk is deze zomer niet alleen open tijdens Tsjerkepaad op zaterdagmiddag, maar ook op woensdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. De expositie Drieluik trekt er veel belangstelling. Bijna 100 werkstukken van leerlingen van het Dockingacollege vormen een kleurrijk geheel. Veel werkstukken gaan over eigentijdse zaken. 

De expositie is deze week nog te zien op woensdag 7, zaterdag 10 en zondag 11 september tussen 14.00 en 17.00 uur.  

(De foto van Sabine en Michael Görs is gemaakt bij het werkstuk Oekraïne. Vandaar de gele zonnebloem en de blauwe lucht. De vlinders staan symbool voor vrijheid; de luchtballon symboliseert dat mensen zoals jij en ik in Nederland van een afstandje gruwelijke dingen kunnen zien - en dat we onszelf gelukkig mogen prijzen)

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2024: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl