Nieuws

Geslaagde fietstocht met Duitse gasten uit Ost-Friesland


03-07-2022

24 gasten uit Ost-Friesland en twintig belangstellenden uit Fryslân maakten zaterdag 2 juli een fietstocht door Noordwest-Fryslân. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. 
 

De jaarlijkse ontmoeting met mensen van de Kirchturm-tour in Ost-Friesland begon wel met enige vertraging. De gasten uit de omgeving Jennelt hadden pech onderweg en oponthoud in het verkeer in de stad Groningen. Daardoor begon het Morgengebed in de kerk van Bitgum later dan verwacht, maar gelukkig was er voor de wachtenden een zeer gastvrije ontvangst met koffie, thee en gebak.Daarna gingen de 44 fietsers op pad. Ze hadden er prachtig weer bij, dus de sfeer zat er al snel goed in. De kerken van Ingelum, Marsum, Deinum, Boksum, Blessum, Dronryp en Menaam werden bezocht.Ook konden de deelnemers in Marsum een kijkje nemen bij het Poptaslot. Halverwege de reis was er een uitgebreide lunch bij restaurant It Holt in de buurt van Deinum. In een aantal kerken werd uitleg gegeven over de kerk en de fietstocht kende hier en daar ook hindernissen. De dag werd afgesloten met een indrukwekkende vesper in Bitgum. Daarna laadden de Duitse gasten hun fietsen weer op de grote aanhangwagen om aan de terugreis te beginnen.

Op zaterdag 3 september is de Kirchturm-fietsroute langs kerken in de regio Krummhörn, Ost-Friesland, ten noorden van Emden (Duitsland). U kunt met Tsjerkepaad als gast van de organisatie meedoen.

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2023: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl