Nieuws

Ga mee met Tsjerkepaad naar de Krummhörner Kirchturmtour


23-08-2024

Wie plezier heeft in het bezoeken van oude Friese kerken kan een soortgelijk genoegen ook in Duitsland beleven. Op zaterdag 7 september is de tiende editie van de Krummhörner Kirchturmtour in Ost-Friesland. Via Tsjerkepaad kunt u meedoen als gast van de organisatie.

In de negentien dorpen van de regio Krummhörn in het Duitse Ost-Friesland gaan één keer per jaar ruim twintig kerken open en ontvangen vrijwilligers de deelnemers van een zeventig kilometer lange fietsroute: de Krummhörner Kirchturmtour. Overal staan koek en andere lekkernijen klaar en kunnen de deelnemers genieten van het kerkje en (orgel)muziek.

Wie alle 21 deelnemende kerken bezoekt, krijgt na afloop een oorkonde. Onderweg komen de fietsers ook langs andere bezienswaardigheden, zoals vuurtorens, molens en zelfs een heus knikkerstadion, in Ummelt.

De Kirchturmtour en Tsjerkepaad hebben al jaren een vriendschapsband. Aan het begin van ieder Tsjerkepaadseizoen komt een groep uit Ost-Friesland naar Fryslân voor een fietstocht. Tijdens de Kirchturmtour is steevast een groep Friezen present om als gast van de organisatie mee te fietsen.

Wilt u dit jaar ook mee? Dan kunt u zich tot en met 1 september aanmelden bij Lammie de Vries – Steensma: vries.steen@gmail.com of (06) 280 56 290. U gaat op eigen gelegenheid naar de startplaats Jennelt en treft daar de andere deelnemers. Starten kan tussen 8.00 en 10.30 uur, de kerken sluiten om 18.30 uur.  U hoeft niet per se zeventig kilometer te fietsen, een stuk afsteken kan ook.

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2024: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl