Nieuws

Tweede pinksterdag is Open Kerkendag


23-05-2023

Kunt u ook niet wachten tot het Tsjerkepaadseizoen begint? Het duurt helaas nog tot 1 juli, maar geen nood: op maandag 29 mei kunt u wel alvast een aantal kerken bezoeken. Tweede pinksterdag is namelijk de landelijke Open Kerkendag.

De landelijke Open Kerkendag wil zoveel mogelijk mensen op een open en ongedwongen manier kennis laten maken met kerkgebouwen. Door deze te leren kennen ontstaat waardering. Waardering is de grondslag onder een gezamenlijke inzet en betrokkenheid bij de toekomst van gebouwen met een rijke geschiedenis.

Tsjerkepaad is organisatorisch niet betrokken bij de Open Kerkendag, maar we wijzen u er wel graag even op, want u krijgt een extra kans om kerken te bezoeken, nog voor de zomerse openstelling op zaterdagmiddag begint.

In Fryslân gaan twaalf kerken open: de Reginakerk in Zweins, de Ankertsjerke in Oudega (SWF), de Grote of Sint Martinuskerk in Dokkum, de Laurentiuskerk in Kimswerd, de Redbadtsjerke in Jorwert, de Mariakerk in Blessum, de Laurentiuskerk in Raerd, de Doarpstsjerke van Rottevalle, de Genovevakerk in Jelsum, de Sint Nicolaaskerk in Hijum, de Martinikerk in Sneek en de Sint Margaretakerk in Boksum.

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2024: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl