Nieuws

Tips om meer bezoekers te trekken


16-07-2024

Voorzitter Gerrit Groeneveld deelt enkele tips voor kerken om meer bezoekers te trekken tijdens Tsjerkepaad.

Het is duidelijk dat kerken in de wat grotere plaatsen, of in toeristische gebieden, meer bezoekers ontvangen dan andere. In sommige kerken komen zelfs op een middag maar een paar mensen.

Je kunt met een gezamenlijke activiteit proberen om het bezoekersaantal te vergroten. Zet in samenwerking met andere kerken een rondje uit (wandel- en/of fietsroute). Organiseer in iedere kerk een interessante activiteit en presenteer die in een gezamenlijke folder. Belangstellenden kunnen dan op een Tsjerkepaad-middag een mooi rondje maken langs de verschillende kerken. Neem ook de bezienswaardigheden in de buurt op in de folder, of interessante zaken uit het verleden.

Je kunt bijvoorbeeld, zoals de kerk van Warns vorig jaar (zie foto), een foto-expositie houden van winkels die er hebben gestaan of (in andere kerken) van mensen die in de kerk getrouwd of gedoopt zijn. Wat ook door velen wordt gewaardeerd zijn korte muzikale optredens, of van andere kunstmanifestaties van mensen uit de eigen woonplaats.
 
Natuurlijk is het ook prima als een kerk alleen maar open is en er gastvrijheid wordt getoond. Veel plezier!

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2024: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl