Nieuws

Wjelsryp is terug als Tsjerkepaadkerk


24-06-2022

Ook de Hervormde Kerk van Wjelsryp is dit jaar te bezoeken tijdens Tsjerkepaad. De kerk is open op de zaterdagmiddagen 2 en 23 juli, 6 en 20 augustus en 3 september. De kerkenraad van de Hervormde Gemeente Baaium-Wjelsryp besloot jaren geleden na een mager seizoen om alleen de kerk van Baaium te blijven openstellen, omdat dat dorp op een doorgaande route ligt en dus meer mensen trok.

Op aandringen van organist Barteld Post is de kerk van Wjelsryp nu toch weer een aantal dagen te bezoeken. Post wist de kerkenraad ervan te overtuigen dat er potentieel is. ,,Het is hier de laatste jaren een heel stuk toeristischer geworden, onder meer omdat fietsers door het dorp fietsen als ze met het pontje Keimpetille het Van Harinxmakanaal oversteken. Als we een bord neerzetten met ‘De kerk is open!’ dan zullen er toch vast wat mensen afstappen?

Het maakt mij trouwens niet eens zoveel uit hoe véél mensen er komen, ik vind het gewoon mooi om onze kerk te laten zien. Ik zat eens te oefenen op het orgel toen een mevrouw aanklopte die het graf van haar ouders bezocht. Ze woonde in Amerika en was veertig jaar niet in deze kerk geweest. Wat was die blij dat ze weer even kon kijken! Ook voor mij een prachtig moment.”

Klik hier om een interview met Barteld Post te lezen

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2024: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl