Nieuws

'Zoeken naar zin' met Tsjerkepaad en Alde Fryske Tsjerken op 27 augustus


04-08-2022

Tsjerkepaad en Alde Fryske Tsjerken verzorgen op zaterdag 27 augustus een gezamenlijke activiteit geïnspireerd door het thema ‘Zoeken naar zin.’

De stichtingen Tsjerkepaad en Alde Fryske Tsjerken verzorgen op zaterdag 27 augustus een gezamenlijke activiteit geïnspireerd door het thema ‘Zoeken naar zin.’

Jong en oud zijn welkom vanaf 13.30 uur in de Doopsgezinde kerk in Leeuwarden, Wirdumerdijk 18. Tijdens de inloop vertelt ds. Tjitske Hiemstra over de meditatieruimte van de kerk en daarbij horende activiteiten.

Om 14.00 en 15.00 uur kan een groep meedoen in het labyrint. Dit wordt geleid door Everdien van der Hel. De kerkruimte wordt zo ingericht dat een labyrint ontstaat, waarin de deelnemers zoeken naar een begaanbare spirituele weg. Dit zal ook jongeren aanspreken.

Om 14.00 en 15.00 uur begint een meditatieworkshop van ongeveer dertig minuten, o.l.v. ds. Hiemstra.

Dak-Gebint-Verhaal
Op het plein voor de kerk zijn de hele middag de kunstenaars Hendrik Elings (kunstschilder), Baukje Venema (fotograaf) en Eddy van der Noord (schrijver) aanwezig om te vertellen over hun project Dak - Gebint-Verhaal en het gelijknamige boek dat daaruit is voortgekomen. De drie hebben elf Friese kerken uit het rijke bezit van Alde Fryske Tsjerken vastgelegd op een niet eerder vertoonde manier.

Tussendoor hebben bezoekers de mogelijkheid om zelf op pad te gaan langs de kerken die open zijn in het kader van Tsjerkepaad. In de Lutherse Kerk bijvoorbeeld, Nieuwe Oosterstraat 28-30, kunnen ze een expositie bekijken van schilderijen van Jouk Boon.

Creatieve kindermiddag
In het Stadsklooster van Leeuwarden, het Jabixhûs Guesthouse, Vijverstraat 2, worden van 14.00 tot 16.00 uur doorlopend activiteiten gehouden voor en met kinderen en jongeren. Kunstenares Marjan Beuker is aanwezig om een workshop wasdoek maken te verzorgen: een alternatief voor plastic boterhamzakjes- en bakjes. Kinderen en jongeren kunnen hun wasdoek personaliseren met teksten en tekeningen. De gebedsruimte van het stadsklooster is open, hier staan prayer stations klaar, creatieve oproepen tot gebed. Ook de rest van het gebouw kan bezichtigd worden.
 
Afsluiting
Vanaf 16.00 uur staan in de Doopsgezinde Kerk een hapje en een drankje klaar, waarna om 16.30 uur de afsluitende meditatieve viering o.l.v. ds. Hiemstra begint, met muziek uit Taizé.

 

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
Copyright 2022: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl