Overzicht activiteiten
02/07

Expositie beeldend kunstenaar in de Huizumer tsjerke


Huizumer dorpstsjerke Leeuwarden zaterdagen 2 juli t/m 10 sept 13.30 - 17.00

-Van 2 juli tot en met 10 september vindt in de Dorpskerk een expositie ‘Onderweg naar Arcadia’ plaats met werk van beeldend kunstenaar David van Kampen (Zwarte Haan). Hij is zowel schilder en tekenaar als beeldhouwer (steen, brons, keramiek etc.) en is geboren in Leeuwarden (1-1-1939).

Woonachtig aan de Bildtdijk heeft hij tal van landschappen, incl. de Wadden als werelderfgoed, geschilderd. De titel van zijn expositie is ‘Onderweg naar Arcadia’ omdat er o.a. aangrijpende werken worden vertoond van mensen (zoals vluchtelingen) die op zoek zijn naar Arcadia in de zin van het ‘promised land’. Associaties met Fort Europa dat door anderen als het paradijs wordt gezien maar in de praktijk nogal eens een fata morgana blijkt te zijn liggen in zijn werk besloten. Wij vinden dat zowel spannend als intrigerend. Van Kampen maakte het eerder genoemde beeld ‘De Tuinder’.

Bij de opening van de expositie op 2 juli zullen we ook stilstaan bij het (landschaps)werk van David van Kampen (die overigens ook de maker was van het prachtige beeld van de handjeklappende veekooplui dat binnenkort bij de Pr. Hendrikbrug een plek krijgt).

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
Copyright 2022: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl