Overzicht activiteiten
20/08

Westernijkerk. Expositie‚Äč. twee broers en twee zusters Engbrenghof


kerk Westernijkerk 2 juli - 10 september 13.30 - 17.00 uur

Expositie. 
Twee broers en twee zusters: Sytse, Ytje, Hieke en Ids Engbrenghof, geboren en getogen te Marrum, komen even terug naar hun geboortegrond om te laten zien welke creatieve vaardigheden zij naast hun verschillende beroepen hebben ontwikkeld.
Fotografie, quilts, schilderijen, kalligrafie, miniaturen en houtbewerking, er is heel veel te zien op deze tentoonstelling!
-De bijdrage van Sytse heeft als titel “Langs de Ried naar het Wad”. In een serie prachtige foto’s neemt hij de kijker mee naar het weergaloos mooie natuurgebied achter de zeedijk waar de exposanten als kind al veel vertoefden.
-Ook Ytje is geïnspireerd door het Wad met haar prachtige licht en laat dat zien in haar olieverfschilderijen. Daarnaast zijn van haar hand in de kerk de mooiste quilts te zien.
-Hieke laat in haar bijdrage zien dat zij gefascineerd is door Middeleeuwse verluchte handschriften. Zij heeft zich verdiept in kalligrafie en de traditionele manieren van werken met bladgoud, pigmenten en ei tempera.
-Ids tenslotte toont handgemaakte houten kistjes in allerlei vormen en maten. Met vakmanschap vervaardigd en daarna op eigen wijze voorzien van decoupage.

Op zaterdag 2 juli zijn Sytse, Ytje en Hieke de hele middag aanwezig. Ze hopen dan vele oud-dorpsgenoten te ontmoeten in de kerk: welkom!

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
Copyright 2022: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl