Overzicht activiteiten
10/09

Witmarsum, dg kerk: Streekmarkt/concert Oekraïense accordeonspeler.


Doopsgezinde kerk Witmarsum 10 september 10.00 - 17.00 uur

Streekmarkt (10 - 17.00 uur) en Concert (17.00 uur) 
Via een 20-tal kramen bieden lokale ondernemers of particulieren met een hobby hun streekproducten, biologische producten of andersoortige waar aan. Gedacht moet worden aan brood van de molen, groenten, fruit, zuivelproducten, bier, honing, kaas, zalven, biologische zeep, zaden, ijs, kaarten, een demonstratie met klankschalen en nog veel meer.
Kom gezellig even langs voor een kopje koffie met eigen gemaakte taart en natuurlijk om te shoppen bij de kramen.
Op het terrein van de streekmarkt staat een tent waarin kinderen en volwassenen kunnen schilderen over het thema: hoe ga ik om met de aarde. De kramen en het schilderen worden gratis aangeboden dankzij een subsidie van de gemeente Súdwest Fryslân.
Na afloop van de streekmarkt is er tussen 16.00 en 17.00 uur bij de Koepelkerk borsjtsj of rode bietensoep te koop met een broodje van mevrouw de Molenaar. Soep en broodje kosten samen € 2,50. De opbrengst is bestemd voor vluchtelingen uit Oekraïne.
De soep en de broodjes kunt u in of bij de kerk nuttigen en om 17.00 uur kunt u in de kerk genieten van mooie muziek.
Goudenland festival-concert Vanaf 17.00 uur is er namelijk een concert van de vermaarde Oekraïense accordeonspeler Oleg Lysenko en plaatselijke instrumentalisten en vocalisten.
Zij brengen een zeer divers programma en u kunt zelf ook nog meezingen.
De entree voor het concert bedraagt € 5,00 p.p. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang. De opbrengst is, na aftrek van de onkosten, eveneens bestemd voor Oekraïne.

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
Copyright 2022: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl