Sint Joris Tsjerke


Deze Romaanse kerk, ten noordwesten van Wiuwert, is oorspronkelijk uit de 12e eeuw. De kerk is opgetrokken uit gele Friese moppen en was vroeger gewijd aan Sint Nicolaas. Na een brand in 1514 is de kerk pas in de 18e eeuw hersteld met de gele stenen. De ingang is verfraaid met een gedenksteen van de families Van Aylva en Bosma. In de kerk liggen oude grafzerken o.a. van de auteur van de Schotanusatlas, Christianus Bernardus Schotanus à Sterringa (1603 - 1671). Het orgel is in 1868 door van Dam gebouwd. Tijdens Tsjerkepaad wordt er kunst in de kerk tentoongesteld.

Klik hier voor een virtuele tour door de kerk
Activiteit(en):
Geen activiteiten

Extra informatie:
Expositie. Sint Joriskerk kunstwerken van bewoners.

-We hebben de inwoners van de dorpen Britswert en Wiuwert gevraagd om op een leeg doek een prachtig kunstwerk van de Sint-Joriskerk te maken.
Het idee hierbij is dat iedereen de St.Joris naar eigen inzicht en creativiteit kan weergeven, zowel in het geheel als in de fijne details (bijvoorbeeld de handgesmede klinknagels in de deur).
Zo komt ook het thema 'Rond de kerk' naar voren.

De St. De Joris-tentoonstelling wordt officieel geopend op vrijdag 5 juli om 20.00 uur. Fanfare 'Ons Ideaal' uit Easterwierrum geeft op deze opening een optreden met een speciaal 'zomeravondconcert'!

Openingstijden:
Doet mee aan Tsjerkepaad 2024 gedurende de gehele periode van 13.30 - 17.00 uur.
De kerk is elke dag onbemenst open.

Website:


Kerkgegevens
Kerknaam : Sint Joris Tsjerke
Straat : Terp 2
Postcode : 8636 VB
Plaats : Britswert
Regio : regio Midden

Terug naar overzicht
Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2024: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl