Fiets- en wandelroutes. 

Fiets-wandelroutes

- Zondag 30 juni: Leons in dei lyts Santiago

Om 13.30 begint bij de Redbadtsjerke van Jorwert een wandeltocht onder leiding van Fokko Bosker, via de weilandroute van het Jabikspaad naar de Catharinakerk in Leons. Daar verzorgt Fokko vanaf 14.30 een presentatie over zijn routegidsen ´Rondjes om de kerken in Noord Fryslân´ (verschenen i.v.m. 20 jaar Tsjerkepaad) en ´Het Ziltepad´ (langs de Waddenkust van Den Helder naar de Duitse grens). De presentatie wordt afgewisseld met bijpassende muziek van het duo Martijn van Dongen (blokfluiten) en Tom de Vries (viola da gamba).

Info:
- De wandelaars kunnen in Jorwert parkeren aan de Battensereed (de weg door het dorp).
- Start van de tocht met Fokko is bij de Redbadtsjerke. Retour naar eigen keuze.  
- Entreeprijs kerk Leons voor een ieder € 10.00 (incl. koffie/thee/versnapering).   
- Maximaal 60 wandelaars. Aanmelding op volgorde van mailbericht aan jandekroon@kpnplanet.nl Vol=vol; dan volgt afbericht.


- 6 juli. Fietstocht vanuit Workum met Duitse gasten.
Na de ontvangst met koffie/thee in de St. Gertrudiskerk ( 9.30 uur) en de opening wordt er om 10.15 uur gestart.
Via aangegeven fietsknooppunten bezoeken wij de kerken van It Heidenskip, Gaastmeer, Oudega zwf., Blauwhuis, Dedgum en Parrega en fietsen dan weer terug naar Workum, waar de laatste kerk te bezichtigen is.
Daarna staat de koffie/ thee weer klaar in “Oer de Toer”.
De afstand is plm. 35 km. Ook dit jaar hebben gasten uit Ostfriesland aangegeven weer mee te fietsen.
Er is onderweg een lunchmoment geregeld.
Mede daarom is het nodig om u voor zaterdag 1 juli aan te melden. De kosten van de activiteiten en lunch zijn € 13.00.p.p. Graag contant betalen bij de start. Aanmelden bij Lammie de Vries: vries.steen@gmail.com/tel. 06-28056290 of bij Jan Bremer: jp.bremer44@gmail.com/06-12903813

- 27 juli. 13.30 uur. Orgelfietstoer met Stichting Organum Frisicum.Start in Nijland (Nicolaaskerk), via Burchwerd naar Bolsward (Matinikerk) De organist is Jochem Schuurman. Aanmelden via de site van Organum Frisicum.

Dit jaar gaat de orgelfietstocht van Nijland via Burgwerd naar Bolsward, naar kerken die meedoen aan Tsjerkepaad. Het is de samenwerking van Organum Frisicum – het Friese orgel met Tsjerkepaad die elk jaar leidt tot een succesvolle concertmiddag op de laatste zaterdag van juli. In 2023 telden we zestig tot tachtig aanwezigen in de drie kerken die we toen aandeden. Nog wel wat meer deelnemers hadden de fraaie fietsroute mogen afleggen en de auto laten staan. Natuurlijk: de auto mag maar de fietsroute wordt met zorg en na nuttige informatie door kenners van de regio -waarlangs voor de mooiste plekjes?- uitgezet.
Onze organist die dag, Jochem Schuurman, was enthousiast over de orgels die door hem bespeeld kunnen worden: drie orgels van drie orgelbouwers waaronder één van de grootste en mooiste van Friesland.

juli/augustus. Klimaattocht van Blija naar de Terp van de toekomst i.s.m. SAFT

-31 augustus. Kleasterrûntsje vanuit Rinsumageest (Alexanderkerk)

-7 september. Kirchturmtour in Duitsland met Friese gasten

 

Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2024: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl