Overzicht activiteiten
19/04

Workum. Expositie Zendingserfgoed


Gertrudiskerk Workum 19 april t/m 25 juli 13.30 - 16.30 uur

Exposite. Zendingserfgoed. Een heidens karwei !

Door de jaren heen zijn er honderden jeugdboekjes waarin over het werk van de zending en de zendelingen werd verteld verschenen. De zendingsorganisaties vonden dat een goede manier om de jeugd bekend te maken met het werk van de zendelingen en de zending en … wat bekering betekende voor de lokale bevolking!
Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de ontwikkeling, door de jaren heen, van dit genre kinderboeken. Bij de boekjes wordt een aantal voorwerpen getoond, die in de boekjes worden besproken of afgebeeld. Een tentoonstellingsgidsje leidt de bezoeker langs de boekjes en de voorwerpen.
Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is tevens een boek verschenen met achtergrondinformatie over schrijvers, illustratoren en uitgevers van (jeugd)zendingsverhalen.
Het tweede deel van de expositie bestaat uit 29 schilderijen, die gemaakt zijn op het Indonesische eiland Bali. Het betreft voornamelijk bijbelse afbeeldingen, geschilderd door zowel christelijke als hindoe-schilders.
 Deze dubbelexpositie wordt georganiseerd door Stichting Zendingserfgoed. Deze stichting - gevestigd in Zuidland (Z-H) - houdt zich bezig met het verzamelen, beheren en toegankelijk maken van het erfgoed van de protestantse zendingen in Nederland.
Website: www.zendingserfgoed.nl

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2024: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl