Koepelkerk


De Koepelkerk is gesticht in de 10e eeuw, en omstreeks 1200 staat er een kerkgebouw met zadeldaktoren. In 1631 werd de kerk verwoest door noodweer. De toren bleef toen gespaard, maar is in 1661 door brand verwoest. Er werd een nieuwe toren gebouwd met spits, die al in 1819 afgebroken werd en vervangen door een achtkantige koepel midden op het dak van de kerk. Het orgel van de bouwer L. van Dam uit 1855 is gerestaureerd in 1964. In de dakruiterkoepel hangen twee klokken resp. 1433 en 1656.
Activiteit(en):
Geen activiteiten

Extra informatie:
Menno Simons tentoonstelling.
-In deze tentoonstelling van LokaalWerk worden de basiswaarden van deze moedige voorganger uitgediept: geweldloosheid, eigen verantwoordelijkheid, respect voor elkaar en zorg voor de aarde. Vanuit deze basiswaarden inspireert de tentoonstelling je na te denken over en in te voelen, hoe jij je tot de ander en je omgeving verhoudt.

De dorpen Witmarsum en Pingjum zijn verbonden met elkaar door het landschap: de voormalige Marneslenk en de Gouden Halsbân. Bovendien delen ze het verhaal van Menno Simons en de doperse beweging. De verschillende kerken vertellen het verhaal van het landschap en de geschiedenis.

Er zijn diverse wandelingen in de verschillende kerken verkrijgbaar voor wie het gebied wil verkennen. Dit kan ook op de fiets, er is een fietsroute langs de vijf dorpen van het Gouden Land. U maakt dan kennis met het landschap, de geschiedenis.

 

Openingstijden:
Doet mee aan Tsjerkepaad 2023 gedurende de gehele periode van 13.30 - 17.00 uur.
en extra op alle zaterdagen van september vanwege de Landschapstriënnale

-Tijdens uw bezoek krijgt u een stempel in de kerk en bij een volle kaart ontvangt u in de laatste kerk die u bezoekt een kleine attentie.

Website:


Kerkgegevens
Kerknaam : Koepelkerk
Straat : Kerkplein 2
Postcode : 8748 BP
Plaats : Witmarsum
Regio : regio Noordwest

Terug naar overzicht
Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2023: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl